Direct naar de contentDirect naar de footer
;

Leeuwarden culturele hoofdstad 2018

Ons tijdperk verandert. De wereld is groter geworden, de samenleving meer divers. Het vergt een flinke dosis moed, creativiteit en verbeelding om met die veranderingen om te gaan. Leeuwarden-Fryslân 2018 pakt het Culturele Hoofdstad jaar daarom aan om de kop boven het maaiveld uit te steken.

Om als provincie, land en Europa een ontwikkeling door te maken om van een mienskip naar een iepen mienskip te gaan. Door de kansen die zich voordoen te zien en te luisteren naar nieuwe inzichten. Door flexibel te zijn en je aan te passen zonder jezelf te verliezen.

Agenda culturele hoofdstad 2018

 • DE REUZEN VAN ROYAL DE LUXE

  DE REUZEN VAN ROYAL DE LUXE

  Reuzen in Leeuwarden. De wereldberoemde productie van Royal de Luxe beleeft zijn Nederlandse première in de Culturele Hoofdstad van Europa. Dwars door de Leeuwarder binnenstad zorgen de metershoge reuzen voor drie dagen aan onvergetelijke beleving met hun voorstelling Grote Schaats in het IJs.

  Wanneer?

  17 augustus t/m 19 augustus 2018

  Bekijk evenement
 • De Friese Dansdagen

  De Friese Dansdagen

  We dansen als we blij zijn, of verliefd. Om groots te laten zien dat we opgewonden zijn of piepklein een stiekeme overwinning te vieren. Leeuwarden is in oktober het bruisend hart van alles dat met dans te maken heeft.

  Wanneer?

  4 t/m 8 oktober in Leeuwarden

  Bekijk evenement
 • European Sports for All Games

  European Sports for All Games

  Heb je wel eens een kaas door de stad zien rollen? Tijdens de allereerste European Sports for all Games krijg je dé kans. Internationale sporters uit heel Europa laten je kennismaken met de cultuursporten van eigen bodem.

  Wanneer?

  3 t/m 7 augustus 2018

  Bekijk evenement
 • THE TALL SHIPS RACES

  THE TALL SHIPS RACES

  De geur van getaande zeilen en touwen, een armada van driemasters, matrozen die vanaf schepen de haven in turen, het geluid van een scheepstoeter: tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 is heel Harlingen in nautische sferen.

  Wanneer?

  3 t/m 6 augustus 2018

  Bekijk evenement
 • 11Fountains

  11Fountains

  Een Elfstedentocht over het ijs is een steeds grotere zeldzaamheid: de schaatstocht van bijna 200 kilometer over natuurijs is voor het laatst in 1997 gereden. Praktisch als de Friezen zijn, maken ze dan gewoon een nieuwe Elfstedentocht. Niet verbonden door ijs, maar door het sprankelende water van fonteinen.

  Bekijk evenement
 • DE STORMRUITER

  DE STORMRUITER

  Hét internationale theaterspektakel van het jaar, met in de hoofdrol honderd glanzende Friese paarden. Regisseur Jos Thie neemt je in deze knallende voorstelling mee naar het jaar 1650. Het jaar van dé legende van Fryslân.

  Wanneer?

  Verschillende dagen vanaf 6 september t/m 3 oktober 2018

  Bekijk evenement
En nog veel meer...

En nog veel meer...

Zie je snel in de culturele hoofdstad 2018

Bekijk alles