Direct naar de contentDirect naar de footer
;

Leeuwarden culturele hoofdstad 2018

Ons tijdperk verandert. De wereld is groter geworden, de samenleving meer divers. Het vergt een flinke dosis moed, creativiteit en verbeelding om met die veranderingen om te gaan. Leeuwarden-Fryslân 2018 pakt het Culturele Hoofdstad jaar daarom aan om de kop boven het maaiveld uit te steken.

Om als provincie, land en Europa een ontwikkeling door te maken om van een mienskip naar een iepen mienskip te gaan. Door de kansen die zich voordoen te zien en te luisteren naar nieuwe inzichten. Door flexibel te zijn en je aan te passen zonder jezelf te verliezen.

Agenda culturele hoofdstad 2018

 • 11Fountains

  11Fountains

  Een Elfstedentocht over het ijs is een steeds grotere zeldzaamheid: de schaatstocht van bijna 200 kilometer over natuurijs is voor het laatst in 1997 gereden. Praktisch als de Friezen zijn, maken ze dan gewoon een nieuwe Elfstedentocht. Niet verbonden door ijs, maar door het sprankelende water van fonteinen.

  Bekijk evenement
 • DE STORMRUITER

  DE STORMRUITER

  Hét internationale theaterspektakel van het jaar, met in de hoofdrol honderd glanzende Friese paarden. Regisseur Jos Thie neemt je in deze knallende voorstelling mee naar het jaar 1650. Het jaar van dé legende van Fryslân.

  Wanneer?

  Verschillende dagen vanaf 6 september t/m 3 oktober 2018

  Bekijk evenement
En nog veel meer...

En nog veel meer...

Zie je snel in de culturele hoofdstad 2018

Bekijk alles