Direct naar de contentDirect naar de footer

Musea in Friesland

Op cultureel gebied valt er veel te zien in Leeuwarden. U kunt denken aan het Fries Museum, waar bijzondere tentoonstellingen voor u klaar staan.

Musea Leeuwarden

 • Fries museum

  Fries museum

  Hier wordt meer dan vijftigduizend jaar geschiedenis en cultuur van Friesland op eigentijdse wijze gepresenteerd. Ontdek de Fries in jezelf in het Fries Museum! Hier ontdek je alles over de elf steden en het platteland, de haat-liefdeverhouding met het water, de zoektocht naar het typisch Friese en de plek van Friesland in de wereld

  Bekijk website
 • Keramiek museum Princessehof

  Keramiek museum Princessehof

  De mooiste keramiek is verzameld in het Keramiekmuseum Princessehof. Het museum bezit de grootste en meest gevarieerde verzameling Chinees porselein in Nederland en toont het een rijk en veelzijdig beeld van de Nederlandse art-nouveau- en art-decokeramiek uit de periode 1880-1930.

  Bekijk website
 • Pier Pander museum

  Pier Pander museum

  In de Prinsentuin, het prachtige stadspark aan de rand van de binnenstad van Leeuwarden, bevinden zich een klein museum en een tempel gewijd aan de Friese beeldhouwer Pier Pander (1864-1919), een schippersjongen uit Drachten, die uitgroeide tot één van de belangrijkste kunstenaars van zijn tijd en het grootste deel van zijn leven in Rome doorbracht.

  Bekijk website
 • Fries verzetsmuseum

  Fries verzetsmuseum

  Hier ontmoet u de bewoners van Friesland in de jaren 1940-1945. Friezen en niet-Friezen vertellen hoe zij de oorlog op het platteland in Friesland beleefden. Verzet en vervolging, maar geen hongerwinter. Wel vluchtelingen en mensen die van heinde en verre melk en voedsel kwamen halen.

  Bekijk website
 • Natuurmuseum Fryslân

  Natuurmuseum Fryslân

  In het Natuurmuseum Fryslân ga je op avontuur in de natuur. Bekijk de schatten die kapitein Severein verzamelde op zijn reizen rond de wereld. Voel je Klein Duimpje naast de enorme kaken van de blauwe vinvis. En kijk hoe de preparateur een ransuil of torenvalk opzet in het Open Atelier. Voor de allerkleinsten is er de Draak Li-Ming die op de zolder van het museum woont.

  Bekijk website
 • Landbouw museum friesland

  Landbouw museum friesland

  Friesland is al eeuwenlang een agrarische provincie.
  Sinds mensenheugenis houden boeren er vee en bewerken ze het land. Het Landbouwmuseum bewaart de waardevolle sporen die al die landbouwactiviteiten hebben nagelaten.
  Het is gevestigd in de 'gelede' Rijksmonumentale W.C. de Groot boerderij ten zuiden van Leeuwarden.

  Bekijk website