Direct naar de contentDirect naar de footer
;

Musea in Friesland

Op cultureel gebied valt er veel te zien in Leeuwarden. U kunt denken aan het Fries Museum, waar bijzondere tentoonstellingen voor u klaar staan, waaronder momenteel "M.C. Escher".

M.C. Escher tentoonstelling Fries Museum

M.C. Escher tentoonstelling Fries Museum

Het Fries Museum haalt M.C. Escher terug naar zijn geboortestad Leeuwarden. In Escher op reis (28 april t/m 28 oktober 2018) volg je zijn ontwikkeling van grafisch talent tot wereldberoemd kunstenaar. Met meer dan tachtig originele prenten, circa twintig tekeningen en diverse foto’s en voorwerpen treed je in de voetsporen van de reislustige graficus, die in Italië en Spanje inspiratie vond voor zijn bekendste werken.

Meer informatie

Musea Leeuwarden

 • Fries museum

  Fries museum

  Hier wordt meer dan vijftigduizend jaar geschiedenis en cultuur van Friesland op eigentijdse wijze gepresenteerd. Ontdek de Fries in jezelf in het Fries Museum! Hier ontdek je alles over de elf steden en het platteland, de haat-liefdeverhouding met het water, de zoektocht naar het typisch Friese en de plek van Friesland in de wereld

  Bekijk website
 • Keramiek museum Princessehof

  Keramiek museum Princessehof

  De mooiste keramiek is verzameld in het Keramiekmuseum Princessehof. Het museum bezit de grootste en meest gevarieerde verzameling Chinees porselein in Nederland en toont het een rijk en veelzijdig beeld van de Nederlandse art-nouveau- en art-decokeramiek uit de periode 1880-1930.

  Bekijk website
 • Pier Pander museum

  Pier Pander museum

  n de Prinsentuin, het prachtige stadspark aan de rand van de binnenstad van Leeuwarden, bevinden zich een klein museum en een tempel gewijd aan de Friese beeldhouwer Pier Pander (1864-1919), een schippersjongen uit Drachten, die uitgroeide tot één van de belangrijkste kunstenaars van zijn tijd en het grootste deel van zijn leven in Rome doorbracht.

  Bekijk website
 • Fries verzetsmuseum

  Fries verzetsmuseum

  Hier ontmoet u de bewoners van Friesland in de jaren 1940-1945. Friezen en niet-Friezen vertellen hoe zij de oorlog op het platteland in Friesland beleefden. Verzet en vervolging, maar geen hongerwinter. Wel vluchtelingen en mensen die van heinde en verre melk en voedsel kwamen halen.

  Bekijk website
 • Natuurmuseum Fryslân

  Natuurmuseum Fryslân

  In het Natuurmuseum Fryslân ga je op avontuur in de natuur. Bekijk de schatten die kapitein Severein verzamelde op zijn reizen rond de wereld. Voel je Klein Duimpje naast de enorme kaken van de blauwe vinvis. En kijk hoe de preparateur een ransuil of torenvalk opzet in het Open Atelier. Voor de allerkleinsten is er de Draak Li-Ming die op de zolder van het museum woont.

  Bekijk website
 • Boomsma museum

  Boomsma museum

  In tegenstelling tot de meeste andere distilleerderijen is Boomsma Distilleerderij nog steeds een zelfstandig familiebedrijf. Onder leiding van de vijfde generatie worden oude tradtities gekoesterd en nieuwe ambities gerealiseerd. Wie meer wil weten is van harte welkom in het Boomsma Museum. Dit sfeervolle museum in de Leeuwarder binnenstad, herbergt eveneens een gezellig proeflokaal.

  Bekijk website