Direct naar de contentDirect naar de footer

Vakantie in Friesland

Vakantie in Friesland

Vakantie vieren in eigen land? Kom dan naar Friesland!

Vervelen is hier geen optie. Geniet van de mooie natuur maar ook van de prachtige steden van Friesland. Er zijn vele diverse activiteiten of bezienswaardigheden in Friesland. Of zoals de Friezen zeggen: "Fryslân boppe!".

Vier een minivakantie in Friesland

Vier een minivakantie in Friesland

Kom samen met uw partner of gezin en geniet van nationaalpark de Weerribben bij Wolvega. Trek er samen op uit om de Friese hoofdstad Leeuwarden te bewonderen en beleef de bruisende watersportstad Sneek.

Boek het Vakantie in Friesland arrangement en geniet drie of zes overnachtingen in Hotel Wolvega, Sneek en Leeuwarden.

Natuur in Friesland

 • Nationaal park Weerribben

  Nationaal park Weerribben

  Nationaal Park Weerribben-Wieden is met ruim 10.000 hectare het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Een labyrint van plassen, meren, slootjes, mysterieus ogende moerasbossen, uitgestrekte rietpercelen en bloemrijke hooilanden. Kraamkamer voor bijzondere plant- en diersoorten en uitvalsbasis voor varende, fietsende en wandelende recreanten.

  Dichtbij Hotel Wolvega

 • Nationaal Park de Alde Feanen

  Nationaal Park de Alde Feanen

  De Alde Feanen is één van de twintig Nationale Parken in Nederland; en dat is niet voor niets. De Alde Feanen is een uniek gebied met een rijke natuur en cultuurhistorie, ontstaan vanuit veenafgravingen. In het ruim 4.000 hectare grote laagveenmoeras komen wel 450 soorten planten voor en broeden ruim 100 soorten vogels, waaronder de zeearend. Het gebied ligt in het hart van Fryslân

  Dichtbij Hotel Leeuwarden

 • Nationaal Park Drents-Friese Wold

  Nationaal Park Drents-Friese Wold

  Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. In 2000 werd ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden aangewezen als Nationaal Park. Het Drents-Friese Wold behoort tot de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Europa en is daarom aangewezen als Natura2000 gebied.

  Dichtbiij Hotel Wolvega

Bezienswaardigheden Friesland

 • 11 fountains

  11 fountains

  Waar vind je 11 fonteinen gemaakt door 11 internationale topkunstenaars? In de Friese Elfsteden! Hedendaagse kunst en oude cultuurschatten. Water, Natuur en Cultuur. Barstensvol verhalen. Ontdek de geheimen van Friesland!

 • Waterpoort

  Waterpoort

  De Sneeker Waterpoort is een waterpoort over de Hoogendsterpijp in Sneek. De poort bestaat uit twee achtkantige torens, met daartussen een brug over de vaarroute tussen de De Kolk en de Stadsgracht aan het stadscentrum, en boven de brug een poortwachterswoning.

 • Historische binnenstad van Leeuwarden

  Historische binnenstad van Leeuwarden

  Met een centrum dat nu nog het best bewaarde geheim van Nederland is, met een toren die schever staat dan het bouwwerk in Pisa en bijzondere mensen die zich de pis niet lauw laten maken maar altijd in zijn voor een babbel en een biertje. Je kan op talloze manieren de stad verkennen.

Overnachten in Friesland

 • Hotel Wolvega

  Hotel Wolvega

  Een luxe hotel in het noorden van het land. Verblijf in één van de 105 sfeervolle kamers en suites. Geniet van een lekker drankje op het terras aan het water. Of organiseer met hulp van het hotel uw eigen feest in één van de multifunctionele zalen.

 • Hotel Sneek

  Hotel Sneek

  Een prachtig hotel in het noorden van het land. Met 9 conferentiezalen, charmant a la carte restaurant, stijvolle brasserie, en vele activiteiten in de directe omgeving een ideale locatie voor zowel zakelijke afspraken als mini vakanties.

 • Hotel Leeuwarden

  Hotel Leeuwarden

  Ruime, comfortabele kamers vindt u in Hotel Leeuwarden. Dichtbij de snelweg en het centrum, maar tevens een prachtig uitzicht op de weidse omgeving en landschappen. Gratis parkeren voor onze hotelgasten.