Direct naar de contentDirect naar de footer

Dinerkaart

Wij verwelkomen u graag in restaurant Martinus. Wij zijn geopend voor het diner van 16:00 tot 22:00 uur.

Soepen

Soepen

  • Bospaddenstoelensoep *

    7,50

    romige soep | garnituur van bospaddenstoelen | groene kruiden

    * Vegetarisch
  • Tomatensoep

    7,50

    crème van tomaat | (100% runder) gehaktballetjes | room
    vegetarisch ook mogelijk

  • Mosterdsoep

    7,50

    spekjes | bosui
    vegetarisch ook mogelijk

Alle soepen worden geserveerd met broodjes.

Salades

Salades

  • Herfstsalade *

    15,50

    pompoen | Taleggio kaas | bospaddenstoelen | zoetzure bietjes | cranberry's
    maaltijd: + €2,00

    * Vegetarisch
  • Caesar salade zalm

    17,50

    Romaine sla | gerookte zalm | scharrelei |
    Parmezaanse kaas | spekjes | croutons | rode ui | tomaat | Caesardressing
    maaltijd: + €2,00

  • Oosterse kip salade

    16,50

    Karaage (gefrituurde Japanse kip) | komkommer | tomaat | taugé | paprika | rode ui | ponzu
    dressing
    maaltijd: + €2,00

Onze salades zijn ook te bestellen als hoofdgerecht.

Voorgerechten

Voorgerechten

  • Warm baguette *

    7,50

    kruidenboter

    * Vegetarisch
  • Gerookte zalm

    17,50

    aardappel | citroen | waterkers | Hollandse
    garnaal | haringkuit | blini

    Klein 14,50
  • Tataki van tonijn en zalm

    17,50

    sojasaus | edamame boontjes | krokantje van
    sesam | crème van wasabi

  • Steak tartaar

    15,50

    eidooier | truffel | toastje van brioche | zuur van Kesbeke

  • Wildplateau

    16,50

    herten ham | wildpaté | kroketje van hert | biet | gemarineerde bospaddenstoelen | tutti frutti

  • Bietencarpaccio

    13,50

    gemarineerde bietjes | rode uiencompote |
    balsamico | geitenkaas | croutons van vijgenbrood

  • Luxe broodplank (+/- 2 pers.) *

    11,50

    luxe breekbroodjes | aioli | tapenade | kruidenboter

    * Vegetarisch
  • Gyoza

    12,50

    gestoomde Japanse dumpling | gevuld met kip, bosui | sojasaus

  • Luxe visschotel

    18,50

    gerookte zalm | langoustine | tonijn | crème van citrus

Vleesgerechten

Vleesgerechten

  • Kip tandoori

    25,50

    Indiase kip tandoori | raita van yoghurt, munt, komkommer, limoen
    geserveerd met rijst en pitabroodje

    Klein 22,50
  • Runderstoofschotel

    24,50

    langzaam gegaard | botermals rundvlees volgens oma's recept
    geserveerd met zoete aardappel, pompoen, prei, krokantje van pastinaak

    Klein 21,50
  • Duo van wild

    28,50

    hertenbiefstuk | wildzwijn medaillon | zuurkool | zoete aardappel | rode portsaus

  • Eendenborst

    27,50

    eend | herfst stamppotje | pastinaak | spruitjes | rode-wijnsaus

  • Tournedos

    37,50

    pastinaak | knolselderij | pompoen | prei
    keuze uit: champignonroom-, peper-, pinda- en Stroganoffsaus

  • Dry-aged Rib eye

    35,50

    van de grill | gebakken champignons | knolselderij | pastinaak
    keuze uit: champignongroom-, peper-, pinda- en Stroganoffsaus

  • Mixed grill

    38,50

    kipspies | varkenshaasmedaillons met spek,
    roomkaas | diamanthaas | langzaamgegaard
    buikspek
    keuze uit: champignongroom-, peper-, pinda- en Stroganoffsaus

  • Gevulde varkenshaas

    27,50

    gevuld met mosterd roomkaas | omwikkeld met spek | zoete aardappel | prei | walnoten |
    rode-wijnsaus
    keuze uit: champignongroom-, peper-, pinda- en Stroganoffsaus

  • Varkenshaas

    27,50

    varkenshaas | herfst groenten
    keuze uit: champignonroom-, peper-, pinda- en Stroganoffsaus

  • Schnitzel

    24,50

    varkensschnitzel | seizoensgroenten
    keuze uit: champignongroom-, peper-, pinda- en Stroganoffsaus of Preiselbeerencompôte

  • Boerenschnitzel

    26,50

    varkensschnitzel | gebakken ui | champignons | spek | gegratineerd met kaas

  • Kipspies

    25,50

    spies van kippendijen | pindasaus |
    cassave kroepoek | gebakken uitjes | zoetzure groenten

  • De Valkburger

    25,50

    100% rundvleesburger | brichebol |
    truffelmayonaise | bacon | tomaat | Taleggio kaas | rucola

Bij uw hoofdgerecht serveren wij als garnituur: friet, groentes en gebakken aardappelen.

 

Visgerechten

Visgerechten

  • Sliptongen

    34,50

    citroen | remouladesaus

    Klein 29,50
  • Kabeljauw en langoustine

    28,50

    aardappel | gestoofde prei | knolselderij | vadouvan

  • Zalm

    27,50

    zoete aardappel | spinazie | saus van mosterd en dille
    gebakken of gepocheerd

  • Scholfilet

    29,50

    crème van bloemkool | hazelnoot | knolselderij | prei | witte wijn

Bij uw hoofdgerecht serveren wij als garnituur: friet, groentes en gebakken aardappelen.

Vegetarische gerechten

Vegetarische gerechten

  • Pompoenstoof *

    24,50

    pompoen | kikkererwten | dadels | yoghurt | haloumi

    * Vegetarisch
    Klein 20,50
  • Gevulde zoete aardappel *

    25,50

    gepoft in de oven | plantaardig gehakt | maïs | tomaat | ui | yoghurt | koriander

    * Vegetarisch
  • Ravioli *

    24,50

    bospaddenstoelen | spinazie | truffel | Grana Padano

    * Vegetarisch

Bij uw hoofdgerecht serveren wij als garnituur: friet, groentes en gebakken aardappelen.

Desserts

Desserts

  • Stroopwafel cheesecake

    9,50

    karamel | bolletje stroopwafelijs

  • Appelkruimel

    9,00

    appelcrumble | kaneelmousse | vanille ijs

  • Dame Blanche

    9,50

    vanille roomijs | Oreo crumble | warme chocolade saus

  • Panna cotta

    8,00

    Italiaans gekookte room | gepocheerde peer | speculaas

  • Luikse wafel

    9,00

    kersen | mascarpone | chocolade

  • Zwarte kip

    7,50

    advocaat | bolletje vanilleroomijs

  • “Klein ijsje om mee te doen”

    6,50

    vanilleroomijs | slagroom

  • Kinderijsje

    7,50

    vers fruit | ijs| slagroom