Direct naar de contentDirect naar de footer

CityProms Festival

De 5 smaken van CityProms Festival
Het jaarlijkse CityProms Festival is van 28 tot en met 30 juni op zo’n tien podia in het centrum van Leeuwarden. Het hoofdpodium staat op het Wilhelminaplein, de andere podia vindt het publiek vooral op binnenlocaties zoals kerken, theaters en concertpodia. De toegang is zoals altijd gratis.

CityProms verdeelt het festival dit jaar onder in vijf (gekleurde) programmalijnen: de smaakpaden. Zo is er een rode route die de liefhebber van klassieke muziek bedient en langs optredens van onder andere Filharmonie der Aa, Penta Quintet, Matangi Quartet en De Stille Kracht leidt.

De paarse route typeert het jongerenprogramma FutureProms: een reeks concerten voor en door de jeugd- en jongerenorkesten, zoals Noordpool Troupe, On the Move Sneek, het Fries Jeugdorkest en het Drents Jeugdorkest.

De blauwe route leidt het publiek langs de CityProms Specials. Met onder meer de nieuwkomers van Grenzeloze Muziek, dak- en thuislozengroep Muzikale Wending, het concert van wijkorkesten en de theatermuziekvoorstelling van Anders!, voor acteurs met en zonder beperking. Wie van zangstemmen houdt, volgt de oranje route: van sopraan Jeanine De Bique tot Gaidaa, en met het NHL Stendenkoor en Pa’dam.

Jazz, soul en hiphop vormen de tegels van de groene route. Een swingende wandeling langs Ronald Snijders, Bigband Leeuwarden, Jazzstichting Hothouse Redbad (Licks and Brains) en Re:freshed Orchestra.

Lees meer