Direct naar de contentDirect naar de footer

Natuur en water

Ontdek de rust en schoonheid die samenkomen langs de oevers van de rivieren, meren en kanalen die onze regio doorkruisen. Verken uitgestrekte natuurgebieden, waar weelderige bossen en weidse weilanden een thuis bieden aan diverse flora en fauna. Van serene wandelingen langs het water tot avontuurlijke watersportactiviteiten, er is voor elk wat wils om te genieten van de natuurlijke pracht die onze regio te bieden heeft.

Overzicht

 • Sloep huren

  Sloep huren

  Wilt u graag met een sloepje door het centrum? Geniet op het water met een sloepje!

  Lees meer
 • De Prinsentuin (stadspark en jachthaven)

  De Prinsentuin (stadspark en jachthaven)

  De Prinsentuin is het groene hart van de Leeuwarder binnenstad. De plek voor een wandeling, om op een bankje te zitten. Om in de zomermaanden van de schaduw van de bomen te genieten of in de winter de schaatsen onder te binden. Het is ook de plek waar toeristen hun boot aanleggen.

  Lees meer
 • Nationaal Park 'De Alde Feanen'

  Nationaal Park 'De Alde Feanen'

  Nationaal Park De Alde Feanen kun je op vele manieren beleven. Geniet van de prachtige natuur vanaf de boot of de fiets of tijdens een wandeling.

  Lees meer
 • Praamvaren grachten Leeuwarden

  Praamvaren grachten Leeuwarden

  De vrijwilligersorganisatie Stichting Praamvaren Leeuwarden organiseert toeristische en groepsrondvaarten in de stad. De stichting beschikt over vijf elektrisch aan-gedreven pramen met een totale capaciteit van 122 personen. Bij alle rondvaarten is een schipper en een gids aan boord.

  Lees meer
 • Recreatie gebied 'De Grote en Kleine Wielen'

  Recreatie gebied 'De Grote en Kleine Wielen'

  De Grote en Kleine Wielen is een afwisselend natuurgebied ten noordoosten van Leeuwarden. Het westelijke deel vormt een belangrijk weidevogelgebied.

  Lees meer
 • De Waddeneilanden

  De Waddeneilanden

  Vijf eilanden en een uitgestrekte kust voor jou om te ontdekken. Een dynamisch gebied waarin je heerlijk tot jezelf kan komen, inspiratie op kan doen voor de mooiste plannen of gewoon lekker even weg kan dromen. Let op: niet geschikt voor bankzitters, bingewatchers, landrotten, snelheidsduivels, betonvreters, zondagsrijders, binnenblijvers en mensen die natuur vies vinden.

  Lees meer