Direct naar de contentDirect naar de footer

Thialf

Thialf is het belangrijkste ijsstadion voor topsportschaatsers in Nederland. Het ‘schaatshart van de wereld’ voldoet aan de specifieke eisen van de ISU op het gebied van topsportfaciliteiten. In 2019 is Thialf door de ISU aangewezen als Centre of Excellence.

Ook heerst er in- en om Thialf een unieke schaatssfeer door de historie, de schaatsfans en de beleving in het stadion. Naast de langebaanschaatsevenementen biedt Thialf faciliteiten voor jong en oud voor alle disciplines; langebaanschaatsen, shorttrack, ijshockey, kunstrijden, curling en schoonrijden.

Thialf heeft zich in meer dan 150 jaar ontwikkeld tot het absolute Schaatshart van de wereld. De oprichting van de schaatsvereniging Thialf in 1855 was de start voor het organiseren van schaatswedstrijden op natuurijs. In 1890 werd de eerste ‘internationale wedstrijd’ gereden op Thialf. Vanaf 1967 was er kunstijs en 1986 was het jaar dat de baan is overdekt. Grote wedstrijden, toptijden en wereldrecords, feest en een unieke sfeer, dat alles kenmerkt Thialf – Dé plek waar topsporters geschiedenis schrijven.

Bekijk hier de evenementenpagina van Thialf.

Bekijk