Direct naar de contentDirect naar de footer

Shoppen

Je hoeft niet naar Parijs, Londen of Milaan om uitgebreid te shoppen. Kom naar Friesland en ontdek waar u het best uw shopmiddag kunt slagen!

Leeuwarden heeft een veelzijdig aanbod aan winkels. Van kleine boetiekjes, hippe pop- up stores tot aan de bekendere winkels. Shoppen in Leeuwarden is dan ook een beleving.

De grootste winkelstraat van Leeuwarden is de Nieuwestad. Echter heb je rondom de nieuwe stad meerdere kleine winkelstraatjes met onder andere Friese speciaalzaken en unieke boetiekjes. Een voorbeeld hiervan is de Kleine Kerkstraat, deze straat straalt een en al gezelligheid uit. Het is dan ook niet voor niks dat deze straat meermaals is uitgeroepen tot ''Leukste winkelstraat van Nederland''.

Liever over de markt struinen? Iedere vrijdagmiddag is er op het Wilhelminaplein voor het Fries museum een grote markt met een veelzijdig aanbod. Op de markt vindt je kleding, lekker eten en nog veel meer.

Openingstijden winkels:

Maandag

13:00 uur tot 18:00 uur

Dinsdag

09:00 uur tot 18:00 uur

Woensdag

09:00 uur tot 18:00 uur

Donderdag

09:00 uur tot 21:00 uur

Vrijdag

09:00 uur tot 18:00 uur

Zaterdag

09:00 uur tot 17:00 uur

Zondag

12:00 uur tot 18:00 uur

Leeuwarden, de plek om te shoppen

Leeuwarden, de plek om te shoppen

Leeuwarden barst van de straatkunst, mooie stadsparken en pareltjes van cafés, winkels en achterafsteegjes, met tevens een historisch winkelhart met tal van bijzondere winkeltjes.

Lees meer
Sneek

Sneek

Op een half uurtje rijden vindt u het plaatsje Sneek. Sneek staat niet alleen bekend om de watersporten, maar tevens om de historische binnenstad! In de wijk bevinden zich de grote winkelstraten van Sneek, waaronder het Oosterdijk, de Wijde Burgstraat en het Schaapmarktplein. Ook het uitgaansleven is in deze wijk geconcentreerd. Rondom de Marktstraat en Kleine Kerkstraat zijn verschillende cafeetjes en clubs te vinden.

Bijzondere winkels

Bijzondere winkels

De kleine Kerkstraat in Leeuwarden is uitgeroepen tot leukste winkelstraat van Leeuwarden. Niet alleen vindt u in deze bruisende stad boetiekjes en gezellige winkelstraten, tevens vindt u hier bijzondere winkels met streekproducten, maar ook de smalste winkel van Nederland!