Direct naar de contentDirect naar de footer

Dinerkaart

Wij verwelkomen u graag in restaurant Martinus. Wij zijn geopend voor het diner van 16:00 tot 22:00 uur.

Soepen

Soepen

  • Groentesoep *

    7,50

    Rijkelijk gevulde groentebouillon

    * Vegetarisch
  • Tomatensoep

    7,50

    100% runder gehaktballetjes | room

  • Mosterdsoep

    7,50

    Friese droge worst | lenteui

Alle soepen worden geserveerd met broodjes.

Salades

Salades

  • Caesar salade met kip

    18,50

    kip | bacon | Parmezaanse kaas | tomaat |
    romeinse sla | Caesardressing

  • Tonijnsalade

    19,50

    gekookt ei | sperziebonen | mesclun sla |
    komkommer | tomaat | kappertjes

  • Salade geitenkaas *

    19,50

    rode biet | walnoot | mesclun sla |
    honing en balsamicodressing

    * Vegetarisch

Onze salades worden geserveerd met: stokbrood met roomboter of friet met mayonaise.

Voorgerechten

Voorgerechten

  • Luxe broodplank (min. 2 pers.) *

    14,50

    luxe breekbroodjes | aioli | olijventapenade| kruidenboter

    * Vegetarisch
  • Carpaccio

    16,50

    rucola | knolselderij | zongedroogde tomaat | Parmezaanse kaas | basilicummayonaise
    arrangementstoeslag grote portie: + €3,-

    Klein 13,50
  • Tataki van rund

    17,50

    Aziatische groenten |
    krokantje van sesam en sojasaus

  • Duo van garnaal

    17,50

    Noorse garnalencocktail | appel |
    brioche | garnalenkroket | cocktailsaus

  • Champignon toast *

    12,50

    gebakken champignons | knoflookbrood |
    kruidenboter

    * Vegetarisch
  • Gyoza

    12,50

    gestoomde Japanse dumplings gevuld met kip | bosui | soja saus

  • Luxe visschotel

    18,50

    gerookte zalm | Noorse garnalen | tonijnsalade |
    garnalenkroket | brioche broodje |
    zachte cocktailsaus
    arrangementstoeslag: + €4,-

  • Tartaar van bieten *

    12,50

    gemarineerde paddenstoelen | balsamico |
    basilicummayonaise

    * Vegetarisch
Hoofdgerechten vlees

Hoofdgerechten vlees

  • Eendenborst

    26,50

    jus van rode port | witlof | pompoen |
    krokantje van aardappel
    Rosé gebakken

  • Entrecôte

    34,50

    rösti | gemarineerde champignon | bearnaisesaus
    Arrangementstoeslag €10,-

  • Tournedos

    39,50

    aardappeltaartje | crème van pompoen |
    gekonfijte ui | saus naar keuze*
    arrangementstoeslag: + €12,50

  • Mixed grill

    41,50

    Kipspiesje | spareribs | diamanthaas |
    gevulde varkenshaas | maïs | pepersaus | koolsla
    arrangementstoeslag: + €15,-

  • Gevulde varkenshaas

    28,50

    Varkenshaas met een vulling van mozzarella en pesto | omwikkeld met serranoham

  • Spareribs

    29,50

    Varkensspareribs met een BBQ lak | koolsla |
    sirachamayonaise

  • Varkenshaas

    26,50

    seizoensgroenten | saus naar keuze*

  • Schnitzel

    24,50

    varkensschnitzel | bedje van seizoensgroenten |
    preiselbeerencompôte of saus naar keuze*

  • Boerenschnitzel

    26,50

    varkensschnitzel | gebakken ui | champignons | spek | gegratineerd met kaas

  • Rendang beef

    25,50

    Langzaam gegaard rundvlees | kokosmelk | limoenblad |
    basmatirijst | cassave | komkommersalsa

  • Smash burger

    24,50

    cheddar kaas | augurk | sla | tomaat |
    gekarameliseerde ui | burgersaus
    geserveerd op een hamburger broodje
    met een mandje friet

  • Super saté

    25,50

    Spies van kippendijen | gewokte groenten |
    gebakken uitjes | cassave | satésaus

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met friet, warme groente, gebakken aardappelen, salade, huisgemaakte appelcompote en mayonaise. Garnituren kunnen naar wens worden bijbesteld.

 

Hoofdgerechten vis

Hoofdgerechten vis

  • Jonge zeetong

    37,50

    200-300 gram zeetong | gestoofde prei |
    crème van bloemkool | citroen |
    huisgemaakte remouladesaus
    Arrangementstoeslag: €12,50,-

  • Zalm

    28,50

    zalmfilet | groene kruiden | spinazie |
    aardappel mousseline | witte wijnsaus

  • Fish and Chips

    28,50

    heekfilet | frisse salade |
    huisgemaakte remouladesaus
    geserveerd met wedges

  • Kabeljauw en gamba

    29,50

    Gebakken kabeljauw | Aziatische groenten |
    groene curry op basis van kokosmelk | gebakken reuze gamba

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met friet, warme groente, gebakken aardappelen, salade, huisgemaakte appelcompote en mayonaise. Garnituren kunnen naar wens worden bijbesteld.

Hoofdgerechten vegetarisch

Hoofdgerechten vegetarisch

  • Wellington *

    24,50

    pompoen | geitenkaas | spinazie | walnoten

    * Vegetarisch
  • Tortellini *

    23,50

    gevuld met roomkaas en spinazie |
    mix van pitten | gebakken bospaddenstoelen |
    truffelsaus

    * Vegetarisch
  • Thaise pad thai *

    24,50

    noedels | vegetarische gamba's | taugé | noten

    * Vegetarisch

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met friet, warme groente, gebakken aardappelen, salade, huisgemaakte appelcompote en mayonaise. Garnituren kunnen naar wens worden bijbesteld.

Nagerechten

Nagerechten

  • Bosvruchten cheesecake

    9,50

    compôte van van bosvruchten | bolletje yoghurtijs

  • Dame Blanche

    9,50

    vanille roomijs | warme chocolade saus |
    Oreo crumble | slagroom

  • Baileys karamel

    9,50

    Baileys karamel-zeezoutlikeur | vanilleroomijs | slagroom

  • Appelcrumble

    8,50

    gele room | vanille ijs
    lauwwarm geserveerd uit de oven

  • Sorbet

    9,00

    drie soorten sorbetijs | aardbeiensaus |
    verse vruchten | slagroom

"lytse" nagerechten

"lytse" nagerechten

  • Zwarte kip

    8,00

    advocaat | bolletje vanille roomijs | slagroom

  • Kinderijsje

    7,50

    bolletje ijs naar keuze | vers fruit | slagroom

  • Klein ijsje om mee te doen

    6,50

    vanille roomijs | slagroom