Direct naar de contentDirect naar de footer

Ontdek Leeuwarden

De geschiedenis van Leeuwarden gaat terug tot aan de Romeinse tijd. Door deze ruime geschiedenis is de stad uitgegroeid tot een historisch prachtige plaats. Door de oude gebouwen en grachten is de binnenstad van Leeuwarden een bezienswaardigheid op zich. Daarnaast zijn er nog een aantal bezienswaardigheden die u bij een bezoek aan Leeuwarden zeker niet mag missen.

Tips

 • De Oldehove

  De Oldehove

  De Oldehove is al vele jaren de trots van Leeuwarden. De toren is gebouwd tussen 1529 en 1533. Echter is de toren nooit afgebouwd doordat de toren scheef kwam te staan. U kan ook prachtig uitkijken over Leeuwarden. Meer weten over het verhaal van de Oldehove?

  Lees meer
 • Blokhuispoort

  Blokhuispoort

  De Blokhuispoort was vroeger een gevangenis, maar tegenwoordig is het een bezienswaardigheid van Leeuwarden. Inmiddels zijn er verschillende bedrijven in de oude gevangenis begonnen en zijn er verschillende optredens te bekijken. Daarnaast is het mogelijk om een rondleiding te ontvangen van een oud bewaarder van de gevangenis.

  Lees meer
 • Stadswandeling

  Stadswandeling

  Een stadswandeling in Leeuwarden is de leukste manier om de stad te ontdekken. Ga mee met de openbare stadswandelingen of boek een stadswandeling met gids voor je eigen gezelschap! Ga mee en ontdek ’t mooie van Leeuwarden!

  Lees verder