Direct naar de contentDirect naar de footer

Ontdek Leeuwarden

De geschiedenis van Leeuwarden gaat terug tot aan de Romeinse tijd. Door deze ruime geschiedenis is de stad uitgegroeid tot een historisch prachtige plaats. Door de oude gebouwen en grachten is de binnenstad van Leeuwarden een bezienswaardigheid op zich. Daarnaast zijn er nog een aantal bezienswaardigheden die u bij een bezoek aan Leeuwarden zeker niet mag missen

 • De Oldehove

  De Oldehove

  De Oldehove is al vele jaren de trots van Leeuwarden. De toren is gebouwd tussen 1529 en 1533. Echter is de toren nooit afgebouwd doordat de toren scheef kwam te staan. Meer weten over het verhaal van de Oldehove. Ga dan van maandag tot en met vrijdag tussen 11:00 uur en 17:00 uur of Zaterdag/Zondag tussen 13:00 uur tot 17:00 de toren in.

  Bekijk website
 • Blokhuispoort

  Blokhuispoort

  De Blokhuispoort was vroeger een gevangenis maar tegenwoordig is het een bezienswaardigheid van Leeuwarden. Inmiddels zijn er verschillende bedrijven in de oude gevangenis begonnen en zijn er verschillende optredens te bekijken. Daarnaast is het mogelijk om een rondleiding te ontvangen van een oud bewaarder van de gevangenis.

  Bekijk website
 • Bike Tour Leeuwarden City Events

  Bike Tour Leeuwarden City Events

  Ontdek Leeuwarden highlights op een retrocoole fiets met onze local.

  Wekelijks van mei t/m september organiseren we een Open Bike Tour met een gids.

  • Vrijdag start om 14.30 uur
  • Zaterdag start om 10.30 uur
  • Zondag start om 10.30 uur
  Lees verder