Direct naar de contentDirect naar de footer
Op cultureel gebied valt er veel te beleven in Leeuwarden
Op cultureel gebied valt er veel te beleven in Leeuwarden

Uitgelicht

 • Uitgelicht

  Musical De Tocht

  Beleef de magie van de Elfstedentocht!

  De Tocht vertelt het verhaal van afzien, doorzetten en de kracht van vriendschap. Vijf jeugdvrienden sluiten een pact: “Later als we groot zijn, rijden we samen de Elfstedentocht”. Vandaag maakt belofte schuld en nu één van de vrienden een geheim bij zich draagt, staat er meer op het spel dan het halen van het kruisje.
  De musical is nog te zien tot en met juni 2024.

 • Uitgelicht

  Oranjewoud Festival

  Op Oranjewoud Festival beleef je de kracht van muziek in de natuur. Vrolijk, puur en ongedwongen genieten óf op avontuur… in het schitterende Parklandschap Oranjewoud maak jij het mee! Het festival is van donderdag 30 mei t/m zondag 2 juni 2024.

Toeristische informatie

 • Openbaar vervoer

  Openbaar vervoer

  Vanuit Van der Valk Hotel Leeuwarden richting het centrum met het openbaar vervoer.

  Lees meer
 • Musea

  Musea

  Op cultureel gebied valt er veel te zien in Leeuwarden. Er zijn diverse musea waar u veel te weten kan komen over het bijzondere culturele Leeuwarden.

  Lees meer
 • Ontdek Leeuwarden

  Ontdek Leeuwarden

  Leeuwarden kent een prachtige historische binnenstad met tal van bijzondere bezienswaardigheden. Met onder andere, een toren die nog schever staat dan de toren van Pisa, is Leeuwarden de moeite waard om te bekijken.

  Lees meer
 • Shoppen

  Shoppen

  Je hoeft niet naar Parijs, Londen of Milaan om uitgebreid te shoppen. Kom naar Friesland en ontdek waar u het best uw shopmiddag kunt laten slagen!

  Lees meer
 • 11 Fonteinen van Friesland

  11 Fonteinen van Friesland

  Elf fonteinen in de elf Friese steden, ontworpen door elf kunstenaars uit elf verschillende landen. 11fountains is een internationaal kunstproject voor Leeuwarden-Fryslân 2018, culturele hoofdstad van Europa, bedacht en samengesteld door Anna Tilroe.

  Lees meer
 • Natuur en water

  Natuur en water

  Leeuwarden is omringd door water en prachtige natuur. Een omgeving die zeer geliefd is bij watersporters, natuurliefhebbers en rustzoekers. Ervaar de weidse natuur van Nationaal Park de Alde Feanen of breng een bezoek aan Grou.

  Lees meer