Direct naar de contentDirect naar de footer
Op cultureel gebied valt er veel te beleven in Leeuwarden
Op cultureel gebied valt er veel te beleven in Leeuwarden
 • Musical De Tocht

  Beleef de magie van de Elfstedentocht!

  De Tocht vertelt het verhaal van afzien, doorzetten en de kracht van vriendschap. Vijf jeugdvrienden sluiten een pact: “Later als we groot zijn, rijden we samen de Elfstedentocht”. Vandaag maakt belofte schuld en nu één van de vrienden een geheim bij zich draagt, staat er meer op het spel dan het halen van het kruisje.

Toeristische informatie

 • A guide to Leeuwarden

  A guide to Leeuwarden

  Een stadswandeling in Leeuwarden is de leukste manier om de stad te ontdekken. Ga mee met onze openbare stadswandelingen of boek een stadswandeling met gids voor je eigen gezelschap! Ga mee en ontdek ’t mooie van Leeuwarden!

  Meer informatie
 • Waddeneilanden

  Waddeneilanden

  Vijf eilanden en een uitgestrekte kust voor jou om te ontdekken. Een dynamisch gebied waarin je heerlijk tot jezelf kan komen, inspiratie op kan doen voor de mooiste plannen of gewoon lekker even weg kan dromen. Let op: niet geschikt voor bankzitters, bingewatchers, landrotten, snelheidsduivels, betonvreters, zondagsrijders, binnenblijvers en mensen die natuur vies vinden.

  Verder lezen
 • Natuur en water

  Natuur en water

  Leeuwarden is omringd door water en prachtige natuur. Een omgeving die zeer geliefd is bij watersporters, natuurliefhebbers en rustzoekers. Ervaar de weidse natuur van Nationaal Park de Alde Feanen of breng een bezoek aan Grou.

  Lees meer
 • Eropuit met de kids

  Eropuit met de kids

  De leukste minivakantie vier je met elkaar in Hotel Leeuwarden.
  Een stad voor jong en oud. In combinatie met een verblijf kunt u er met het hele gezin op uit.

  Bekijken
 • 11 fonteinen van Friesland

  11 fonteinen van Friesland

  Waar vind je 11 fonteinen gemaakt door 11 internationale topkunstenaars? In de Friese Elfsteden! Hedendaagse kunst en oude cultuurschatten. Water, Natuur en Cultuur. Barstensvol verhalen. Ontdek de geheimen van Friesland!

  Lees meer
 • Sportief in Leeuwarden

  Sportief in Leeuwarden

  Wandelen, fietsen, er is genoeg te beleven in en rondom Leeuwarden. Een prachtige stad, vele routes en een prachtig Nationaal Park in de buurt.

  Sportief erop uit
 • Shoppen in Leeuwarden

  Shoppen in Leeuwarden

  Je hoeft niet naar Parijs, Londen of Milaan om uitgebreid te shoppen. Kom naar Friesland en ontdek waar u het best uw shopmiddag kunt laten slagen!

  Lees meer
 • Ontdek Leeuwarden

  Ontdek Leeuwarden

  Leeuwarden kent een prachtige historische binnenstad met tal van bijzondere bezienswaardigheden. Met onder andere een toren die nog schever staat dan de toren van Pisa is Leeuwarden de moeite waard om te bekijken.

  lees meer